Kanel har en eksotisk smag og aroma, men vigtigst af alt, har den mange fordele for vores sundhed.
Antioxidant: Antioxidanter er stoffer, der kan beskytte dine celler mod frie radikaler, som spiller en rolle i hjertesygdomme, kræft og andre sygdomme. Den antioxidante egenskab skyldes den organiske forbindelse eugenol i kanel.
Antiinflammatorisk: Antiinflammatoriske komponenter reducerer inflammation (rødme, hævelse og smerte) i kroppen. Antiinflammatoriske komponenter blokerer skadelige stoffer i kroppen, der forårsager inflammation.
Antilipæmisk: Refererer til et stof, der modvirker eller modvirker ophobning af fedtstoffer i kroppen. Det omfatter stoffer, der arbejder imod øget niveauer af fedt eller lipider i blodet.
Antidiabetisk: Refererer til et stof, der hjælper en person med diabetes med at kontrollere deres niveau af glukose (sukker) i blodet. Et studie med 543 patienter har fastslået, at kanel, når det tages i en dosis på 120 mg/dag til 6 g/dag i cirka 4 måneder, fører til en statistisk nedgang i glukoseniveauer sammen med en forbedring i lipidprofilen.
Antimikrobiel: Hæmmer væksten af Listeria, Escherichia coli, Staphylococcus Epidermidis og andre skadelige mikrober.
Reducerer blodtrykket: Dette skyldes den vasorelaxerende egenskab, som kanel har på produktionen af kvælstofoxid.
Vi håber, at denne information er interessant for dig. Du kan følge os for mere information på @mylocafoods
Kilder:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4466762/;
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4003790/;
https://www.researchgate.net/publication/47350289_Cinnamon_and_Health