Psylliumskal udgør den ydre belægning af mucilage, en viskøs planteslim substans, som er naturligt til stede på frøets overflade. Det betragtes som ren kostfiber og er den eneste del af planten, der bruges i produktionen af Psyllium-produkter. Den ernæringsmæssige værdi består hovedsageligt af glycosider, proteiner, polysaccharider, vitamin B1 og cholin.
Frøene behandles for at fjerne den ydre belægning og få skallen. Skallen består hovedsageligt af en fiber kaldet hemicellulose, som er et komplekst kulhydrat, der findes i hele korn, frugter og grøntsager. Hemicellulose er ufordøjelig, men fermenteres delvist i tyktarmen og fodrer gavnlige tarmfloraer.
Fiberindholdet er over 80% sammenlignet med mindre end 15% for havrebark og 10% for klid.
Opløselig fiber opløses i vand for at danne et gellignende materiale. Det kan hjælpe med at sænke blodkolesterol- og glukoseniveauer. Uopløselig fiber tilføjer masse til afføringen, og hjælper maden med at passere hurtigere gennem maven og tarmene.
Psylliumskal indeholder cirka 70% opløselig fiber og 30% uopløselig fiber.
De terapeutiske fordele ved psylliumskal er blevet rapporteret for behandling af refluks, forstoppelse, hæmorider, diarré, irritabelt tyktarmssyndrom, inflammatorisk tarmsygdom, colitis ulcerosa, tyktarmskræft, diabetes, hypertension og hyperkolesterolæmi.
Psylliumskal er virkelig enestående, alsidig og unik i sin måde at arbejde på, fordi det også afhænger af mængden af vand eller væske, du kombinerer det med. Så det kan bruges til at behandle nogen af de nævnte sygdomme, men også som en sund måde at indtage fiber i din daglige kost.
Vi håber, at denne information er interessant for dig.
Du kan følge os for mere information på Instagram: @mylocafoods
Kilder:
https://www.ijcmas.com/9-12-2020/S.%20D.%20Katke,%20et%20al.pdf;
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6358997/;